Sacroterapie

Începe din acest moment Sacro-Terapia. Primul pas este să-ţi probezi în ce măsură mai eşti Sănătos Sufleteşte şi Trupeşte.

Originea VIEŢII noastre este DIVINUL, faţă de care trebuie permanent să avem „REMEMORAREA şi Actualizarea”. „HRANA din Origine este, astfel, prima condiţie a Sănătăţii. Prin RUGĂCIUNE şi RITUAL Religios facem această „HRĂNIRE din Originea VIEŢII”.

Cine uită de RITUALUL DIVIN este rupt de „Originea VIEŢII”. După cum Zilnic trebuie să mâncăm, aşa Zilnic trebuie să facem RITUALUL DIVIN, ca prima HRANĂ. Chiar dacă nu sunteţi religioşi, faceţi totuşi câteva „GESTURI RITUALICE DIVINE”, ca să Rememoraţi Originea VIEŢII.

Ridică Mâinile în sus cu Rugăciune către DUMNEZEU Cel din „Înălţime”, din care „curge” Viaţa lumii. Pleacă în Închinare Capul în jos, prin care „recunoşti” pe DUMNEZEU ca DĂTĂTORUL Vieţii.

Pune Mâinile la Piept în dreptul Inimii şi fă-te ca un „ALTAR” propriu, pe care să VINĂ DUMNEZEU şi la tine. Tot cu Mâinile la Piept, dar cu Palmele în sus, ca un „Vas” ce să întruchipeze toată Fiinţa ta, Suflet şi Corp, ca un POTIR, în care să se „toarne” SÂNGELE Vieţii (care pentru noi, Creştinii, este SÂNGELE lui HRISTOS).

Desfă Braţele lateral, ceea ce preînchipuie că DIVINUL Se „ÎNTRUPEAZĂ” în toată Fiinţa ta, Suflet şi Corp, şi tu te faci un „TRUP al DIVINULUI” (care pentru noi, Creştinii, este TRUPUL Lui HRISTOS Cel Liturgic-EUHARISTIC). Viaţa din tine este „PREZENŢA ÎNTRUPĂRII DIVINULUI”. Dacă „lipseşte”, şi Viaţa din tine va lipsi. Uneşte Palmele iarăşi la Piept ca o „ÎMPĂRTĂŞIRE” a ta cu DIVINUL-VIAŢA (HRISTOS EUHARISTIC).

Cu Mâinile în sus şi Capul plecat, zi cu „frică şi cutremur” MAREA RUGĂCIUNE pe care totodată o ZICE Însuşi DOMNUL HRISTOS şi SFÂNTUL DUH, „RUGĂCIUNEA TATĂL NOSTRU”, la care şi „iadul” cade în genunchi. Acesta este RITUALUL SACRU LITURGIC
al VIEŢII, fără de care VIAŢA se „opreşte” din „CURGEREA” sa.

Fiecare poate face o „Deschidere Pre-Liturgică”. Noi, ca Medicină, indicăm şi aceste „GESTURI RITUALICE”, pentru că Medicina este ceva „practic şi concret”. Mintea bolnavilor este atinsă şi incapabilă de efort, de aceea, ca Medicină, noi recomandăm un SACRU direct.

Cei bolnavi să facă aceste simple „GESTURI SACRE” şi „MEMORIILE SACRE” se vor „trezi” în Sufletul şi Corpul lor. Viaţa fără MEMORIILE SACRE nu va „reveni” la Viaţă.

Vezi de câtă Iubire şi Dăruire mai eşti capabil. Ce doză de Ură a început să apară în tine?…
Cât Egoism a început să te stăpânească?

Vezi de asemeni în ce măsură îţi este sănătos Corpul în comparaţie cu Sufletul. Corpul este Prelungirea Mişcărilor de Suflet. Iubirea de Suflet se face în Corp Voinţă de Minte.
Dragostea de Suflet se face Simţire-Afecţiune, iar Dăruirea de Suflet se face în Corp Necesităţi Organice.

Noi, după Căderea Creaţiei din Rai, am Uitat de Suflet şi înlocuim Iubirea-Conştiinţa de Suflet cu Atracţii Egoiste şi materiale.

Vezi în ce măsură mai ai Voinţă spre cele Bune. Cât de mult te laşi în Plăceri vătămătoare?…
Te laşi robit doar de Simţurile Organice?… Organele tale funcţionează normal sau anormal?… Sănătatea Corpului este în Sănătatea Minţii, Simţirii şi Funcţiunilor Corpului. Sănătatea Sufletului este în Ordinea Sacră a Iubirii, Dragostei şi Dăruirii Conştiinţei de Suflet. Ura-Duşmănia-Răzbunarea până la Ucidere sunt Începutul Bolilor de Suflet. Pofta-Satisfacţia-Săvârşirea plăcerilor sunt începutul Bolilor Corporale. Sufletul este Spirit şi Duh, Bucurie-Seninătate-Pace, Iubire-Dragoste-Dăruire, iar Corpul este Plăcere-Dorinţe-Satisfacţii, Dureri-Suferinţe-Chinuri vătămări.

Acestea sunt cele Două Sacro-Terapii ale Medicinii Isihaste, Sacro-Terapia de Suflet şi Sacro-Terapia de Corp.

Începe chiar din acest moment ambele Sacro-Terapii.

MEDICINA ISIHASTA – AVVA GHELASIE GHEORGHE

Volumele editate Click Aici